KĀ GATAVO TEICAMU KAFIJU?

Vai spējam iedomāties dienu bez kafijas? Ir īpaša profesija, kas specializējas kafijas pagatavošanā – barista. Kafija palīdz dienas gaitas uzsākt mundri un spirgti, dodot enerģijas lādiņu, ko veicina sastāvā esošais kofeīns. Izšķir četru veidu dažāda veida kafijas pupiņas, kas savukārt, kalpo par pamatu dažnedažādu kafijas dzērienu pagatavošanai, turklāt, populāri ir arī kafijas liķieri un citi alkoholiski dzērieni. Katrā pasaules vietā ir atšķirīgi kafijas pagatavošanas un baudīšanas rituāli, kas veido gadu simtiem ilgas tradīcijas no paaudzes paaudzē. Arī mūsdienās kafija tiek gatavota dažādos veidos – gan dažādos kafijas automātos, gan ar apliešanas metodi. Varam droši apgalvot, ka kafijas automātiem ir nepieciešama jebkura virtuve.

VAI KAFIJU VISĀ PASAULĒ VĀRA VIENĀDI?

Mūsdienās, veikali var lepoties ar visplašāko kafijas pagatavošanas palīglīdzekļu veidu – gan speciālos biķerīšus turku kafijai, populāro franču presi, kas ir lielisks palīgs kafijas gatavošanai vairākiem cilvēkiem, mokas kanniņu, kuru izmanto itāļi, un, protams, dažāda veida kafijas automātus, kas palīdzēs baudīt ne tikai ņipru espresso, bet arī maigu latti un citus kafijas dzērienus. Lielā daļā mūsdienīgo kafijas automātu, kafijas pupiņas tiek maltas automātiski, tieši pirms dzēriena gatavošanas. Ja vēlaties mazu, klusu, bet spējīgu kafijas pagatavošanas ierīci, iesakām izvēlēties kapsulu automātus, kuri pagatavos smaržīgu un gardu dzērienu mazāk kā minūtes laikā. Protams, nevajag aizmirst klasiskās vērtības – kafijas automātus ar filtru un espresso pagatavošanas mašīnas, kuras izvēlas klasisku vērtību cienītāji.

KO DARĪT, KAD SAPLĪST KAFIJAS AUTOMĀTS?

Visā pasaulē bez kafijas automāta nav iedomājams virtuves iekārtojums. Nenoliegsim, ka kafijas automātu, kā jebkuras citas labas, kvalitatīvas sadzīves tehnikas cena, nav no mazākajām, tādēļ, iegādājoties ierīci, tiek gaidīta simtprocentīga atdeve, taču, ja rodas vajadzība, kafijas automātu serviss un labošana palīdzēs tikt galā ar problēmām. Banketu un saviesīgu pasākumu rīkotāji un ēdinātāji, novērtē kafijas automātu nomas pakalpojumu, kas ir ērts risinājums reizēs, kad jāapkalpo lielākas cilvēku grupas.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.