Remontdarbi – iekšdarbiem paredzēto materiālu pieskaņošana

Dzīvokļa remontdarbi jau ir laikietilpīgs un arī izmaksu ziņā dārgs prieks. Procesu negribēsies atkārtot. Tas ir iespējams, ja apdarē izvēlaties “izturīgus” apdares materiālus – tādus, kam nekaitēs netīrumi, nokrituši trauki, dzīvnieku atstātās pēdas vai bieža tīrīšana. Bez šaubām, uzsākot remontu, katrs savā fantāzijā redz to bildi, kam beigās vajadzētu sanākt. Bet, lai tas tā ir, nepietiks vienīgi ar pieskaņotu apdares materiālu izvēli vai remonta darbarīkiem. Sienu apdare ir jāizraugās, ievērojot istabas izmantošanas īpašības. Kādām īpašībām te jāvērš uzmanība, meklējot materiālus apdarei un santehniku? Kādos tieši veikalos šo visu var nopirkt? Mēģināsim tikt skaidrībā tālāk rakstā.

Tapetes, lamināta grīdlīstes, flīzes – ko vēl iespējams izmantot apdarei?

Viens no zināmākajiem apdares materiāliem jau ir flīzes. Tās varētu būt no keramikas, mozaīkas, stikla vai akmens. Krāsu daudzveidība arī Jūs spēs pārsteigt. Pateicoties dažādībai tās izvēlās ne tikai vannas istabā, bet arī citās vietās. Tās tomēr ir izturīgas un ļoti labi iztur ķīmiskās vielas. Pazīstams materiāls ir parkets. Protams, tas jau ir kaprīzs, bet kopā ar pienācīgu apkopi nenolietosies ilgstošu laiku. Parketa dēļi nevar panest mitruma un temperatūras izmaiņas, nebūs izturīgs pret ūdeni un agresīvām ķimikālijām. Parasti parkets netiek likts vannas istabās, virtuvēs un priekštelpās – tur tas ātrāk nolietosies. Savukārt, guļamzonai, viesistabām, kā arī bērnistabā tas būs piemērota opcija: patīkams taustei, noslāpē skaņas, kā arī būs ekoloģisks. Savukārt, lamināts būs labākā parketa aizstāšanas opcija, tas arī ir silts un daudz mazāk kaprīzs, pie tam tas ir pieejamāks cenas ziņā. Šodien ir uzlabots arī linolejs, jo tas kļuva spēcīgāks un vēl daudzveidīgāks. Pie tam kvalitatīvs linolejs būs daudzgadīgs un mūsdienīgs risinājums, turklāt šo materiālu var ieklāt pašu spēkiem. Sienām varēs izvēlēties ne vien tapetes, taču arī flīzes. Gadījumā ja izvēlēties tapetes, to iespēja izvērsties ne tikai dizainos, bet arī materiālu ziņā ir liela. Arī santehnika pieskaitās pie apdares materiāliem. Kvalitatīvi krāni, dušas sistēmas, podi un vanna tomēr ir neaizstājama lieta. Tagad tas viss ir pilnveidots, tāpēc labāk izvēlēties modernas versijas, jo tas palīdz ietaupīt ūdens tēriņus un arī atvieglo kopšanu.

Kurā vietā iegādāties materiālus apdarei?

Latvijas teritorijā ir diezgan daudz celtniecības veikalu. Bet parasti šie veikali ir jau kā hipermārketi, kuros konsultanti bieži vien paši nav informēti par materiālu ieklāšanu vai kādām īpašībām. Tāpēc ir rekomendējams savu vērību vērst cita veida veikaliem, piemēram, tāds var būt interjera veikals. Šādos veikalos būs atrodami materiāli apdarei, stilu piemēri un vēl profesionāli darbinieki, kas kvalitatīvi izlīdzēs veikt preču izvēli. Bez šaubām, vienmēr izlasiet rekomendācijas, lai nenāktos vilties un apskatiet piedāvājuma klāstu. Piedāvājumā būtu jābūt kvalitatīviem apdares materiāliem, kas ir sevi pierādījuši jau gadiem ilgi. Kā arī kopā Jūs spēsiet sameklēt ideālāko veidu priekš Jums!

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.