ERGONOMISKI PAREIZI MATRAČI MUGURAS VESELĪBAI

Gulta ir vieta, kurā mēs atgūstam spēkus pēc garas un vairāk vai mazāk grūtas darba dienas un kurā ilgāk laiskojamies brīvdienās. Meklējot jaunu gultu, jāpievērš uzmanība ne tikai dažādām ar mēbeli saistītām detaļām, bet arī matracim un visu, kas ar to saistīts. Matracim ir jābūt ortpēdiskam un ergonomiskam, tam ir jānodrošina pareiza muguras un visa ķermeņa balsta sistēma miegā un kamēr atrodamies guļus stāvoklī. Nereti no rīta pamostamies ar sajūtu, ka pāri būtu pārbraucis traktors, tādēļ jāmeklē risinājums tam, lai atpūtas brīžos ķermenis tiešām būtu atpūties un atslābinājies. Šādās situācijās šeit daudzi cenšas izlīdzēties, iegādājoties virsmatraci, kas var būt pagaidu risinājums, taču ilgtermiņa variants tas noteikti nebūs.

VAI IR MATRAČI BEZ ATSPERĒM IR LABĀKI?

Pirms nemaz ne tik ilga laika bija pieejami tikai viena veida matrači – porolona/atsperu matrači, kas pavisam noteikti savu mūžu bija nokalpojuši krietni ātrāk nekā tos pārstāja lietot. Porolons tika izgulēts, atsperes sāka lūzt un rūsēt un pēcāk arī lauzties ārā no virsējā auduma. Šāda veida matrači ir ne tikai neērti gulēšanai, bet arī bīstami mūsu balsta sistēmas veselībai. Mūsdienās veikalos atrodamie matrači tiek veidoti no moderniem materiāliem – memory foam, speciāliem atsperu blokiem, kas papildināti ar lateksa un bambusa šķiedrām. Ortopēdiski un ergonomiski matrači ir bijuši svarīgi visos laikos, taču mūsdienās pieejamie materiāli ļauj sasniegt jaunas virsotnes. Pieejami arī matrači bez atsperēm un ar dažāda veida citu fantastiski ērtu sastāva kombinācijām. Visiem matračiem ir noņemams un mazgājams pārvalks, kas maksimāli atvieglo tā kopšanu.

CIK MAKSĀ LATVIJĀ RAŽOTI MATRAČI?

Izvēloties jaunu matraci, ērtums nav vienīgais kritērijs, svarīga ir arī cena, izmērs, mīkstuma un cietuma pakāpe un vēl dažādas īpašības, ko vēlamies redzēt savā jaunajā matracī. Daudzi arī vēlas iegādāties Latvijā ražotu preci, tādēļ varam iepriecināt, ka Latvijā ražoti matrači un gultas ir šeit pat rokas stiepiena attālumā. Latvijā ražoti matrači ir pieejami gan bērniem, gan pieaugušajiem. Kas var būt labāks par kvalitatīvu un mūsdienīgu Latvijā ražotu preci. Ideāls risinājums jebkurā situācijā! Ideāls matracis nozīmē to, ka tiks nodrošināts ne tikai piemērots atbalsts guļus stāvoklī, bet arī veicināta asinsrite, pareiza ķermeņa pozicionēšana un daudzi citi uz veselību veicinoši faktori.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.