Ko dara Labdarības fondi, kā arī citas tāda veida organizācijas?

Tagad katrs ir informēts konkrēti par ziedošanas opcijām. Pēc statistikas var teikt, ka katrs Latvijas iedzīvotājs ir veicis ziedojumus, metot atlikumu pie kasēs izvietotajām ziedojumu kastītēm, pārskaitot tieši uz ziedojumu kontu vai sūtot īsziņu. Īpaši aktīvi uzsākts vākt ziedojumus Ukrainas valsts palīdzībai, lai sniegt atbalstu Krievijas izraisītā kārā cietušajiem cilvēkiem. Tagad veikt ziedojumus jau ir vienkārši, kā arī jau var atlasīt, kam tad gribat izlīdzēt. Bieži vien dažnedažāda veida palīdzības atbalsts var tikt veikts caur dažādu labdarības fondu un sabiedrisku organizāciju darbību. Cilvēkiem šāda ziedošanas opcija tad ir skaidra kā arī saprotama. Ziedojot izmantojot pārbaudītu sabiedrisku organizāciju, ir saprotams, ka atbalsts noteikti nonāks pie tā, kam tas nepieciešams. Kā tad notiek ziedojumu novirzīšana vai kam tieši būs ziedots, lasīt vairāk varēs tālāk.

Iedzīvotāju kā arī organizāciju labdarība

Šodien labdarība var parādīties dažnedažādos variantos. Cilvēki ziedo apģērbu, pārtiku, reālu naudu un pašu darbu. Sākoties karam Ukrainas valstī, visi aktīvi ziedoja gan, mēģinot atbalstīt Ukrainas valsts iedzīvotājus, kā arī militārajām nepieciešamībām. Pievēršoties labdarībai, ikkatrs labdarības fonds Latvijā vienmēr tiek pārraudzīts un tieši tas sniedz atskaiti par pašu rīcību un arī palīdzības novirzīšanu. Arī ir fondi, kā arī iestādes, kur cilvēki var iemaksāt kādu naudas summu, tādā veidā sniedzot atbalstu, kādam izvēlētajam mērķim. Papildus ir pat tādi fondi, kuri strādā, pateicoties turīgu iedzīvotāju sponsorētajai palīdzībai, kā piemēram, P.Avena labdarības fonds. Viņa labdarības fonds jau izceļas ar vairākiem projektiem, kā piemēram, atbalsts medicīnai, zinātnei un, bez šaubām, atbalsts bērniem. Svarīgu ieguldījumu Avena fonds tad ir ieguldījis kultūras izaugsmē, piemēram, kā kāds no projektiem ir Rīga Jūrmala festivāls, kurš varēja izcelties jau ar klasiskās mūzikas solistiem.

Drošs fonds labdarībai Latvijā

Ikviens no mums zina, kā mūsu valsts iedzīvotāji ziedoja Ukrainai, sniedzot atbalstu tiem kara darbības laikā. Taču kā strādā mūsu ziedojumu iestādes? Bez vērienīgiem projektiem, piemēram, kā “Eņģeli pār Latviju”, mums jau ir diezgan dažādas labdarības organizācijas, kurās visi droši var ziedot un no kurienes palīdzība tik tiešām tiks virzīta palīdzības lūdzējiem. Taču pirms tam kā ziedot, uzmanīgi nepieciešams pārliecināties, kad konkrētā iestāde vai arī labdarības fonds tiešām realizē palīdzības sniegšanu. Parasti labdarības fonds Latvijā jau ir tā organizācija, kas sniedz atbalstu nevis no ziedotajiem naudas līdzekļiem, bet no fonda dibinātāju naudas. Piem., Avena fonds, tieši no kura budžeta tika sniegts atbalsts bērniem, medicīnai un kultūrai. Savukārt, šī fonda dibinātājs Avena kungs un Fridmans jau ir ziedojuši Ukrainas valstij 150 miljonus eiro un apņemas palielināt Alfa Bank Ukraina pamatkapitālu par vienu miljardu dolāru. Kā redzams iespējas saziedot ir daudz un arī dažnedažādas, Jums tikai jāpārbauda, vai ziedojumu vākšanas organizācija ir droša un pārbaudīta.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.