Mūsdienu tiešsaistes informācijas portāli nodrošina lielu krājumu ar Jāņu dienas pantiņiem un daudz ko citu

Šodienas e-vides pasaule ļauj mums vairs nezaudēt laiku, meklējot dzejoļus vai pantiņus bibliotēkā. Eksistē vairāki informācijas portāli, kur ir novēlējumu vai apsveikumu krājumi ikvieniem svētkiem un notikumiem. Dotajā brīdī aktuāli ir Vasarsvētki, kā arī Līgo diena. Kur tad, lai sameklē piemērotu dzejoli? Viennozīmīgi labākā mājas lapa tiek tieši tā, kurā ir ne vienīgi apsveikumi, bet arī, piemēram, info, kas ir Vasarsvētki, ticējumi saistībā ar tiem vai arī sirsnīgas Jāņu dziesmas. Bieži vien tādās lapās ir pat parocīgs kalendārs, kurā var noskaidrot, kam tieši ir tuvākā vārda diena! Kādi apsveikumi jau ir populāri mūsdienās, uzzināt vairāk var tālāk!

Smieklīgi Līgo pantiņi, vai Vasarsvētku apsveikumi – ko tieši patlaban meklē?

Mūsdienās mums vairāk nav interesanti parastie Jāņu dzejoļi. Tiek skatīts kas neparasts un iepriekš nedzirdēts. Pieprasīti kļūst arī nerātni Līgo pantiņi, jo tādā veidā var izbrīnīt kādu, kam tīk tieši smieklīgi dzejoļi. Mūsdienu portāli savā mājas lapā piedāvā cilvēkiem ērtu rīku, ar kuru varēs sameklēt, piemēram, Vasarsvētku dzejoļus maziem bērniem. Konkrēti tie ir viegli iegaumējami un arī sirsnīgi. Nereti tiek skatīts, kas tieši ir Jāņi, tradīcijas, kas jau tiek piemērotas šinīs svētkos. Tādējādi vislabākais risinājums ir sameklēt tāda veida dzejoļu krātuvi, kurā būs viss vienā vietā, gan apsveikumi Vasarsvētkos, tā arī neķītri Jāņu apsveikumi.

Vasarsvētku tradīcijas un Līgo dienas ticējumi, kam tieši vērst uzmanību vai kurā vietā meklēt?

Tuvojas Līgo svētki un galvenais, ko tad cilvēki mēģina atrast ir šie Līgo pantiņi. Taču mūsu vecmammas šos svētkus uztver daudz dziļāk un būtu laimīgas, ja mēs ievērotu kādas paražas šajos svētkos. Kādas paražas būtu populārākās? Viennozīmīgi, to var arī uzzināt dzejoļu krājumu portālos. Ir arī tādas vietas, kur varēsiet atrast Jāņu mīklas un uzzināt vairāk jau par to, kas tad ir Vasarsvētki, ticējumi šajos svētkos un daudz ko citu. Tādēļ, ja tiek skatīti Vasarsvētku, Līgo svētku vai varbūt Jāņu dienas pantiņi, varētu ieteikt tikai tādu vietu, kur būtu viss – sākot, piemēram, ar bērnu dzejoļiem un pabeidzot ar informāciju par svētkiem, paražām un kalendāru.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.