Sertificēts auto serviss vai remonts garāžā, kas būs labāk?

Jebkurš automašīnas īpašnieks, nododot tā auto remontam vai apkopei, uztraucas tieši par to vai pakalpojums realizēts labi. Patiešām, no tā, cik ļoti profesionāli tiek realizēts auto remonts, ir atkarīgs tā kalpošanas laiks un, svarīgākais, tieši Jūsu drošība braukšanas laikā. Tad, kad tiek meklēts autoserviss Rīgā vai arī jebkurā citā pilsētā, lielākā daļa cilvēku izvēlās pēc cenas. Viens cenšas atrast pakalpojumu klāstu ar zemu cenu politiku, kāds, tieši savādāk, ir pārliecināts, ka dārgāks autoserviss būs vislabāks. Tomēr, kas tad būtu tas būtiskākais uz ko tieši skatīties, neviens nemaz nezina. Šeit jācenšās noskaidrot ko vairāk par to, kāds tieši auto remonts var būt piedāvāts, ar ko labs automehāniķis atšķiras no nekvalificēta, un vēl pēc kā vadīties meklējot servisu.

Galvenās grupas, kurās iedala autoservisus

Jebkurš autoserviss Juglā vai jebkurā citā Rīgas mikrorajonā tiek iedalīts trīs pamata grupās, sertificēti konkrētu marku dīleru auto servisi, licencēts parasts autoserviss un visbeidzot privātu garāžu meistaru pakalpojumi. Ar ko tad tie atšķiras un, kāds tieši būtu atbilstošākais izvēles variants, mēģināsim uzzināt.
Oficiāls dīleru serviss, tāds ir, kā piemēram, sertificēts toyota autoserviss, tie standartā ir izveidoti kā noteiktas auto brenda markas pārstāvniecības, kuru remontā specializējas. Vairumā gadījumu tas jau ir automašīnas apkope ar garantiju, tā kā, kad, piemēram, nepieciešams auto remonts, transportlīdzekļa saimnieks būs spiests samaksāt “kārtīgu” summu. Nav noliedzams, ka, tas nav visos sertificētos servisos, tāpēc minētais punkts ir labi jānoskaidro.
Parasts autoserviss Rīgā vai jebkur citur mūsu valstī, kas tiek piereģistrēts, ievērojot likumdošanu un šie servisi pilnīgi jau ir atbildīgi par veikto darbu, arī tad, kad klientiem nepieciešama tikai riepu montāža un balansēšana. Tāds serviss ir salīdzinoši pieprasīts, šadā servisā būs gan kvalitatīvs auto elektriķis, tā arī automehāniķis, gan arī augstas kvalitātes pakalpojumu klāsts. Tanī pašā laikā cenas ir zemākas.
Privātās garāžas, kur sniegtais auto remonts tiek izdarīts neoficiāli. Bez šaubām, šeit vienmēr ir zemas izmaksas, tajā pat brīdī te nebūs arī jebkādu garantiju, kā arī atbildības par piedāvātajiem pakalpojumiem. Un jaunu auto diagnostika drīzāk nebūs precīzi realizēta.

Kā tad atšķirt kvalitatīvu autoservisu tieši no neprofesionāla?

Pamata kritēriji, kuri jāievēro izdarot servisa izvēli:
1)Aprīkojums – bez laba aprīkojuma komplekta nemaz nav iespējama kvalitatīva auto diagnostika un pat parasta riepu montāža un balansēšana. Tāpēc vienmēr noskaidrojiet, kāds tad pacēlājs un cita veida aprīkojums var būt servisā, tādā, kā piemēram, sertificēts toyota autoserviss;
2)Darbinieki – Sertificēts automehāniķis ir labas kvalitātes pakalpojumu pazīme. Kad speciālistam nav vienkāršāko zināšanu vai, piemēram, tam pat grūti noteikt avārijas cēloni, neriskējiet! Arī tad, ja Jums nepieciešams auto elektriķis, jo tagad jaunas automašīnas būs ļoti atkarīgas tieši no elektronikas tajā.
3) Rezerves daļas – uzziniet tieši par materiāliem un arī izmantotajām detaļām. Atcerieties, ka zemas kvalitātes rezerves daļas uzstādīšana, pēc kāda laika jau var radīt nelabojamas sekas automašīnai.
Jāsaprot, ka laba autoservisa atrašana ir Jūsu drošība kā arī ilga mašīnas mūža garantija. Noskaidrojiet paziņu atsauksmes un tad piemeklējiet servisus, kur tad ir atbildīgi par sniegto pakalpojumu kvalitāti.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.