Jumta uzstādīšana un izmaksas

Jumta konstrukcija jau ir viens no būtiskākajiem momentiem mājas būvniecības laikā. Brīdī, kad būs likts jumts un jumta segums, būtu būtiski ievērot tehnoloģiju uz kā balstās mājas jumta uzstādīšana un kuras neievērošana varētu radīt nepatīkamus momentus, piem., siltuma zudumu, ūdens tecēšanu mājā vai pat, ka tiek sagrauta pat jumta konstrukcija.

Lai mājas jumts tiek galā ar savām aizsargāšanas darbībām, tam vajadzētu būt nekļūdīgi sataisītam, turklāt būvniecības laikā nedrīkst aizmirst par tādu lietu, kā jumta siltināšana. Protams, ir arī variants izmantot kopnes kā īpašu dizaina variantu, gan kā jumta balsta funkciju. Turklāt jumta seguma izmaksas var ļoti variēt.

Neparasta jumta uzstādīšana – kādi tad pastāv varianti?

Šodien jumta konstrukcijas veidi eksistē ļoti dažādi, taču vispopulārākie uz šodienu jau ir vienas slīpnes un arī divslīpņu jumti. Turīgākiem klientiem patīk jumta konstrukcija atbilstoši franču stilam, kas tad ir jumts ar mansardu, tā kā šeit var būt papildus vieta priekš istabas bēniņos. Tātad šeit tieši jumta siltināšana aizņem 1.vietu. Visi redzam, kad daudzdzīvokļu majām parasti ir plakani jumti, kur jumta segums pārsvarā ir no modificētā bitumena. Turpretim specifiskāka jumta konstrukcija prasa cita veida segumu, piemēram, lielisks veids ir māla dakstiņu jumts. Šis jumta segums būs izturīgs pret vides ietekmi kā arī kalpos no 50-100 gadiem.

Jumta kopnes kā arī to pielietošana

Mājas būvniecībā diezgan bieži ir izmantotas kopnes vai jumta spāres. Kāds tad izvēles variants būtu vislabākais? Spāru sistēma vai jumta spāres no vienas puses atbalstās uz mauerlatu, bet otrpus uz siju. Tomēr, lai jumta spāres spētu izturēt nepieciešamo spriedzi, tām jābūt savstarpēji savienotām. Kad tiek palielināta slodze, tās tiks atbalstītas uz statīviem. Savukārt jumta kopnes ir sava veida stingrs rāmis, ko izmanto, kad veido slīpus jumtus. Šeit galvenā būtība būs pardalīt slodzi uz konstrukcijas sienām, kurai jumts tiek pakļauts. Parasti koka kopnes ir izgatavotas no augstas kvalitātes koksnes, dēļiem vai arī apaļkoka. Kopnes ir lētāks kā arī pec to uzstādīšanas vienkāršāks variants nekā, piemēram, jumta spāres, tāpēc celtniecībā izvelās tieši kopnes.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.