GARDI SUSHI PAR PATĪKAMĀM CENĀM

Ja agrāk sushi tika uzskatīts par eksotisku ēdienu, tad mūsdienās nebūs viegli uziet kādu sabiedriskās ēdināšanas vietu, kas šo ēdienu nebūtu iekļāvis savā ēdienkartē.

Ja rosīšanās virtuvē nav sveša lieta, tad sushi varētu pagatavot arī mājas apstākļos, jo visu, kas vajadzīgs, var sameklēt un iegādāties katrā pārtikas veikalā, tajā skaitā piedevas un nori lapas. Īsti suši piekritēji zina, kas slēpjas zem parastam latvietim svešiem japāņu sushi tipa nosaukumiem, bet, ja arī nav īsti skaidrs, ko nozīmē Unagi maki vai kāda atšķirība starp Nigiri un Maki, katrs suši restorāns ēdienkartē noteikti ir pievienojis aprakstu par sastāvdaļām. Interesē izdevīga pusdienu piegāde ? Lasi tālāk!

KĀ TAISA SUŠI?
Ieejot jebkura suši restorāna, ēdienkartē paveras skats uz daudz desmitu dažādiem suši maki un nigiri veidiem – lieli, mazi, karsti, auksti, cepti – kādus tikai sirds vēlas. Sushi ir elastīgs ēdiens un to var pagatavot gan sekojot neskaitāmām receptēm, gan pildījumā, papildus rīsiem, likt arī ko citu, pat gaļu, kā piemēram, vistu. Suši receptes var uziet gan internetā, gan pagatavot savus mīļākos un zināmākos sushi veidus, gan iedvesmojoties un nedaudz improvizējot. Izplatītākie suši varianti ir maki rolli ar lasi, gurķiem vai avokado. Sushi sarullēšanas veidi arī var būt dažādi – gan tradicionālie ar rīsiem iekšpusē, gan rīsiem arī ārpusē, kas papildus apbērts ar masago ikriem vai arī sēkliņām. Suši mēdz arī cept! Vispopulārāk noteikti ir tos apcept tempura mīklā vai arī izveidot dažādas karsto piedevu cepurītes, piemēram, ar sieru. Arī veģetārieši un arī vegāni var baudīt sushi. Tādos gadījumos, tie tiek gatavoti kopā ar atšķirīgiem dārzeņiem vai arī tofu.

KUR RĪGĀ PIEGĀDĀ SUSHI?
Kad ļoti gribas sushi, bet nav vēlmes vai laika to gatavot pašam, var izmantot suši piegādes pakalpojumus, ko Rīgā un citās lielākajās pilsētās piedāvā daudzi. Lai klientiem piedāvātu lielāku ēdienu izvēli un arī zemākas cenas, populāri kļūst sniegt tikai piegādes servisa pakalpojumus, nevis apakalpot savus klientus ēšanai uz vietas. Suši seti un vairāki akcijas piedāvājumi ir kļuvuši par klientu pieprasītāko izvēli. Suši komplektos jeb setos, parasti ir iekļauti dažāda veida sushi, arī siltie, tai skaitā, cenas ir īpaši pievilcīgas. Suši piegāde Rīgā un citās lielākajās pilsētās, visbiežāk ir par fiksētu cenu, un lieliem pasūtījumiem piegāde iespējama bez maksas.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.