Jumta konstrukcija 21. gadsimtā

Jumta konstrukcija būs viens no vissvarīgākajiem momentiem ēkas celtniecības laikā. Brīdī, kad tiek uzstādīts jumts vai jau jumta segums, ir ļoti svarīgi ievērot tehnoloģiju uz kā balstās mājas jumta uzstādīšana, turklāt kuras pārkāpšana var radīt nepatikšanas, piemēram, siltuma zaudējumus, ūdens tecēšanu mājā vai arī, ka tiek sagrauta pat jumta konstrukcija.

Lai jumts tiktu galā ar tā aizsargāšanas darbībām, tam jābūt pareizi uzbūvētam, kā arī būvniecības procesā nevajadzētu aizmirst par tādu lietu, kā jumta siltināšana. Protams, ir arī varbūtība izmantot jumta kopnes kā īpašu dizaina variantu, gan arī kā jumta balsta funkciju.

Uzzini vairāk – https://domusbuve.lv/jumts

Plakanais vai slīps, kāds tad jumts jau ir piemērots Jums?

Šodien jumta konstrukcijas veidi pastāv dažādu veidu, kaut gan vispopulārākie tagad tad ir vienslīpnes un arī jumti ar diviem slīpumiem. Turīgākiem klientiem vairāk tīk jumta konstrukcija pēc franču stila, kas ir mansarda jumts, jo šeit var tikt ierīkota vēl viena telpa priekš istabas bēniņos. Šajā gadījumā tieši jumta siltināšana aizņem 1.vietu. Visi redzam, ka sērijveidu dzīvokļu mājām parasti ir plakanie jumti, kur jumta segums visbiežāk ir no bitumena. Bet sarežģītāka jumta konstrukcija pieprasa cita tipa segumu, kā piemēram, lielisks variants ir māla dakstiņu jumts. Šī veida jumts būs izturīgs pret vides faktoriem un kalpos no 50-100 gadiem.

Jumta segums un arī jumta kopnes

Jumta spāres un to jumta konstrukcija ir no mauerlata, ka arī no tādas konstrukcijas, kura padara visu sistēmu izturīgu un stingru: šķērstieņi, statņi, bet pašas spāres izvietotas pa slāņiem. Mūsdienu koka kopnes izceļas ar to, kad to pamati šādas slodzes neizjūt. Kopnes pamats vienlaicīgi kalpo kā grīdas sijas un atbalsta rīks. Pie tam, piemērojot diagonāles, spiedes un stiepes, spēks tiek vienmērīgi sadalīti visā kopnes trīsstūrī. Ir labi redzams, ka jumta kopnes ir jumta kopnes būs labākas nekā jumta spāres parastajā variantā, kā arī daudz lētākas. Taču patlaban var tikt sūtīta apvienota konstrukcija jumtam, tādējādi tiek iegūtas priekšrocības gan no kopnēm gan no spārēm.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.