Kvalitatīva jumta konstrukcija

Visbiežāk, kad tiek runāts tieši par jumta izvēli, šajā gadījumā svarīgs ir ne vienīgi jumta segums, bet viss mājas jumts kopumā. Un, kad jumta tips var tikt izvēlēts pat jau būvniecības brīdī, taču jau jumta segums, kā viens no jau vissvarīgākajiem mājokļa elementiem, būs cītīgi jāizrēķina pie tam jāveic tā projekts pirms būvniecības uzsākšanas.

Ir jāizprot, kādi tieši jumta konstrukcijas veidi jau ir piemēroti tieši Jūsu projektā. Jau ir tik ļoti daudz tipu – sijas, jumtu spāres un kopnes, kādā veidā tās atšķiras vai, kam dot priekšroku, tiešām ir diezgan būtisks jautājums, uz ko jāatrod atbilde.

Slīpais vai pat plakans jumts, kas ir labākā opcija?

Biežāk redzami ir mansarda un divslīpju jumts mājām, ir vēl pat vienslīpes un četrslīpju jumti, un protams arī vairāku variāciju savienojumi. Interesantu mājas konstrukciju jau var iegūt, gadījumā, ja jumta konstrukcija ir pavisam plakana, tomēr šeit būs daudz kopšanas darbu, jo nokrišņiem nemaz nav aizplūšanas ceļu, kaut gan jumta uzstādīšana un siltināšana tomēr ir izdevīgākā. Bet pastāv pat tādi jumta konstrukcijas veidi, piemēram, kā piramīdveidīgs jumts, kas līdzinās sava veida piramīdai. Šis tips parasti jau tiek izmantots piemēram, kā dekora jumta papildinājums. Kā vēl viens neparastais variants jumta izskatam jau ir asimetrisks, kurā raksturīga īsa mala un otra puse jumtam garāka. Ir jāapzinās, jo konstrukcija ir grūtāk realizējama, jo tā būs dārgāka. Tā kā uz neraksturīgajām jumta sastāvdaļām, būs nepieciešams un vēl, piemēram, papildus kopnes.

Jumta segums mājai vai angāram

Izvēloties tāda veida variantu, kā jumta spāres, būs jaielāgo, ka jumta uzstādīšana ir diezgan darbietilpīga. Jumta konstrukcija tiks mērīta, uzlikta un zāģēta tieši uz paša objekta. Šādi jumta konstrukcijas veidi var tikt pielietoti tikai mazos projektos, kas ir līdz sešiem metriem. Pie tam jumta spāres pieprasa nesošās sienas, kur tās stiprināt, taču tiešam kā liels pluss jau ir tāds, ka pašas jumta spāres var būt pielāgotas uz vietas ēkas specifikai. Savukārt koka kopnes var izcelties ar savu kvalitāti, tā kā to ražošanā izmanto īpašu programmatūŗu, taču pašu kopņu izveidē tiek pielietots automatizēts process, kas izslēdz jebkādas kļūdas. Celtne jau var būt arī bez tik nepieciešamām nesošam sienām, kas, savukārt, nodrošina ekonomsikumu visam projektam. Kopnes sniedz iespēju bez ierobežojumiem plānot un arī pārplānot projektu jebkurā brīdī, un jumta uzstādīšana jau ir vienkārša un skaidra. Un galvenais šī varianta jumta uzstādīšana ir ļoti ātra, piem., lai pabeigt parastu māju, koka kopņu jumta uzstādīšana aizņem no 1-2 dienām.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.