Ko svarīgi zināt pirms deratizācijas un dezinsekcijas?

SaniteDezinsekcija, dezinfekcija, deratizācija – tie visi ir termini, kas saistās ar kaitēkļiem un to kontroli. Kaitēkļu kontroles pasākumi ir dažādu uzņēmumu piedāvājumā, tāpēc būtiski atrast prasībām atbilstošus, efektīvus risinājumus.Vairāk informācijas par uzņēmuma sniegtajiem pakalpojumiem varēsiet aplūkot zemāk norādītajā raksta!

Kas ir deratizācija?

Deratizācija ir peļu, žurku , kā arī citu grauzēju iznīcināšana. Atkarībā no vajadzības, peļu un žurku iznīcināšana var notikt ar mehāniskām, ķīmiskām vai bioloģiskām metodēm. Pie mehāniskajām metodēm var pieskaitīt lamatas un slazdus. Biežāk izmantotas ir ķīmiskās metodes. Tādā gadījumā žurku un peļu iznīcināšana tiek īstenota ar indīgu ķīmisko vielu starpniecību. Atkarībā no pielietotās vielas, saindētā ēsma var būt jāizliek vairākas dienas, jo inde var neiedarboties uzreiz. Savukārt bioloģiskajā metodē te tiek izmantoti grauzējiem patogēni mikrobi vai mājdzīvnieki, piemēram, kaķis. Svarīgi atcerēties, ka patogēno mikrobu izmantošana ir ierobežota, jo tie ir kaitīgi arī cilvēkiem.

Kā palīdzēt var dezinsekcija?

Daļa kukaiņu saskarsmē ar cilvēkiem var radīt gan veselības problēmas, gan neērtības. Dezinsekcija ir metožu kopums, kas palīdz izvairīties no dažāda veida kukaiņiem. Populāri dezinsekcijas pasākumi ir mušu iznīcināšana un blusu iznīcināšana, bet izmantojot piemērotas metodes, var iznīcināt arī cita veida kukaiņus dažādās to attīstības stadijās.

Kas ir dezinfekcija?

Dezinfekcija ir dažādu kaitīgu mikroorganismu, piemēram, pelējuma, vīrusu, baktēriju iznīcināšana. Dezinfekcijā var tikt pielietotas vairākas metodes – mehāniskā (piemēram, roku mazgāšana un telpu uzkopšana), fizikālā (temperatūras maiņa, žāvēšana, starošana), kā arī ķīmiskā metode (ķīmisko līdzekļu izmantošana). Izvērtējot situāciju, speciālisti ieteiks piemērotāko risinājumu.

Kā izvēlēties piemērotāko kaitēkļu kontroles pakalpojumu sniedzēju?

Blakšu, mušu un blusu iznīcināšana nav nemaz tik vienkāršs uzdevums, kā varētu šķist. Ja šo kaitēkļu ir daudz, tad visdrošāk un efektīvāk ir lūgt profesionālu palīdzību. Šāda veida pakalpojumi, piemēram, skudru iznīcināšana un iršu iznīcināšana, ir pieejami dažādu uzņēmumu piedāvājumā, taču pirms tam svarīgi izvērtēt vairākas opcijas. Vispirms noskaidrojiet, kādos reģionos Jums interesējošie dezinsekcijas pakalpojumi, piemēram, blakšu iznīcināšana vai prusaku iznīcināšana, tiek īstenoti. Der uzzināt arī par citiem nodrošinātajiem pakalpojumiem – šādu uzņēmumu piedāvājumā parasti ir arī lapseņu iznīcināšana un pat mušu iznīcināšana, kā arī deratizācija un dezinfekcija.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.