KĀ TĪRĪT NOTEKŪDEŅU SISTĒMU?

Visu pievadkomunikāciju izbūvēšana no jauna vai tehniskais stāvoklis jau esošajām, ir viena no galvenajām lietām ar ko jātiek skaidrībā plānojot jauna mājokļa celtniecību vai esošā kapitālo renovāciju. Mūsdienās visas galvenās komunikācijas tiek ieraktas zemē, tostarp arī kanalizācija un elektrība, tādēļ, saprotams, ka nepieciešamības gadījumā, remontdarbu veikšana varētu būt apgrūtinoša. Bez kanalizācijas un notekūdeņu apsaimniekošanas sistēmas, nav iedomājams neviens mājoklis. Pastāv dažādi kanalizācijas un notekūdeņu filtrācijas veidi. Vairāk informācijas par uzņēmuma sniegtajiem pakalpojumiem skatīt te – (http://www.bio-kanalizacijas.lv/biologiskas-attirisanas-iekartas/), kā arī zemāk rakstā!

GRUNTSŪDEŅU LOMA KANALIZĀCIJAS SISTĒMAS PLĀNOŠANĀ UN IZBŪVĒ

Visbiežāk klienti izvēlas septiķi vai bioloģisko attīrīšanas iekārtu, jo centralizētais kanalizācijas mezgls ne vienmēr ir pieejams. Laba izvēle būs bioloģiskā attīrīšanas iekārta, kuras darbības rezultāts rada ilgtspējīgu risinājumu. Pārstrādāto ūdeni ir iespējams izmantot dārza laistīšanai vai citiem tamlīdzīgiem darbiem. Arī tā tīrīšana neprasa lielu uzmanību, taču tai nepieciešams elektrības pieslēgums, kura patēriņš nav lielāks kā ledusskapim. Savukārt septiķa uzstādīšana nozīmē trīs tvertņu un filtrācijas lauka izveidi un ierakšanu zemē. Atdalīto ūdeni nedrīkst lietot atkārtoti, tādēļ pāris reizes gadā jāizmanto asenizācijas pakalpojumi, kas septiķi izsūknē.

CIK BIEŽI UN KĀDĒĻ JĀTĪRA KANALIZĀCIJAS SISTĒMA?

Pašvaldības noteikumi nosaka to, kādu attīrīšanas iekārtu ir iespējams izmantot. Pieslēgums pie pilsētas kanalizācijas, joprojām sanāk vienkāršākais, ja tuvākais vads ir 200 metru attālumā. Izmaksas nosaka dažādi faktori – nepieciešamo materiālu cena, darbs tiks veikts pašu spēkiem vai tiks algoti speciālisti un tamlīdzīgi. Ja pieslēgums vietējam kanalizācijas vadam nav iespējams, tad tālāk viss atkarīgs no gruntsūdeņiem, lai cik dīvaini tas nebūtu. Neliela izmēra privātmājā vai vasarnīcā kā risinājumu var apsvērt septiķi, kas periodiski ir jāizsūknē, lai nepiesārņotu dabu. Lielākai mājai, kuru apdzīvo vairāk cilvēku, labs risinājums ir bioloģiskā attīrīšanas iekārta, kur pārstrādāto ūdeni var izlietot saimniecībā, tādējādi ietaupot arī šādā veidā.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.