Latvijā ziedo tik daudzi savus līdzekļus Ukrainai

Dienā, kad tad iesākās karš, Krievija pārkāpa suverēnas un neatkarīgas valsts robežu. Šodien tas, kā Ukraina un tās pilsoņi cieš no šī kara darbībām, redz visa pasaule. Šodien neviens nepaliek vienaldzīgs. To visu jau var redzēt pēc ziedojumiem un atbalsta, ko tad parasti cilvēki katru dienu veic, gribot sniegt palīdzību šī šausmīgā kara novājinātajiem cilvēkiem. Un šis ir pareizi! Ikvienam jau ir jāpalīdz šiem parastajiem cilvēkiem – sievietēm un vīriešiem, mazuļiem, pusaudžiem un arī sirmgalvjiem. Viņi tomēr ir tiesīgi izdzīvot! Karš turpinās, bet parasti ļaudis, kompānijas, valsts organizācijas turpina sniegt palīdzību. Tas nozīmē, ka ir cerība uz mieru Ukrainas valstī un visā pasaulē!

Kam tieši var ziedot un kur tieši šis ziedojums aiziet?

Kad ir pieņemts lēmums izdarīt ziedojumu, pats galvenais ir īstās iestādes izvēle. Visplašāk pazīstamā vietne ziedot.lv jau ir zināma un uzticama vieta, taču nemaz nav viena pati. Ir liels skaits dažādu biedrību un citu iestāžu, kuras saskaņotā kārtībā vāc ziedojumus un nogādā tos jau uz Ukrainas valsti. Var veikt ziedojumu pa tiešo Ukrainas valsts oficialajās vietnēs redzamajos rekvizītos, tādā veidā sniedzot finansiālu palīdzību. Daudzi cilvēki ziedo ne vien reālu naudu, taču arī dažādas lietas, medicīnas rakstura preces, rotaļlietas, apģērbu un pat ēdienu. Visbiežāk tādas organizācijas sniedz atskaiti par to, kad ziedojumi nokļūst mērķī.

Dažādu ziedojumu vācēji arī sniedz atskaiti konkrēti par palīdzības plūsmas virzieniem. Kā piemēram, ziedot.lv min 3 plūsmas, kur pirmais ir Ukrainas teritoriālie aizsardzības spēki. Kā otrais virziens tiek minēts humānā palīdzība un kā jau trešais – palīdzība bēgļiem. Pilnīgi visi virzieni ir skaņoti kopā ar Latvijas Ārlietu ministriju, bet iknedēļu tiks sagatavotas atskaites par to izlietojumu.

Kas tad jau ir tie cilvēki, kuri palīdz Ukrainai un tās pilsoņiem?

Pilnīgi visi esam dzirdējuši par fenomenālo mūsu valsts cilvēku palīdzības sniegšanu, veicot ziedojumus Ukrainas valsts iedzīvotājiemvietnē www.ziedot.lv, kur jau saziedots teju devii ar pusi miljoni eiro. Papildus ziedošanā un atbalstā aktīvi piedalās pilsētu pašvaldības, mēģinot atrisināt bēgļu izmitināšanas problēmas un vēl nogādājot ziedojumus pa tiešo uz Ukrainas valsti. Pārsteidz arī dažu novadu amatpersonas, piemēram, Smiltenes novada deputāti, kas visi kā viens pašu februāra algu noziedoja Apes un Alūksnes novada fondam akcijai “Palīdzēsim Ukrainas tautai”. Bet, piemēram, “Narvesen” kioskos un Rimi hipermārketos ir novietotas ziedojumu kastītes Ukrainas cilvēkiem. Mūsu valsts tehnoloģiju uzņēmēji apvienojās kustībā “Uzņēmēji mieram” un arī uzsāka ziedošanas kampaņu, lai mēģināt savāktu finansiālu palīdzību Ukrainai un tās cilvēkiem. Vienaldzīgi nepalika arī miljardieri, piem., pēc diena.lv ziņām Pjotrs Avens, Mihails Fridmanis un Germans Khans saziedoja 10 miljonus amerikas dolāru Ukrainas ebrejiem, kas cieta karā. Un šis saraksts ir nebeidzams, cilvēki arī tagad veic ziedojumus un atbalsta bēgļus. Nepaliksim malā, sniegsim palīdzības roku šiem karā cietušajiem cilvēkiem!

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.