Kolagēns Tavam ādas skaistumam

Ja Jūs esiet veselīgas ēšanas noteikumu fans, tad droši vien būsiet manījuši, cik ļoti dažādi uztura bagātinātāji kļūst pieprasīti, it īpaši kolagēns. Kas tad tiešām ir kolagēns? Tas būtu izplatītākais olbaltums cilvēka ķermenī, kas tad veicina kaulu, ādas, locītavu, nagu un vēl audu tvirtumu un elastību. Tas jau ir saistošo audu būtība un rada vienu trešdaļu visu ķermeņa olbaltumvielu un ap astoņdesmit procentu no ādas. Daudzu faktoru rezultātā, piem., vecums vai liela fiziska slodze varētu iznīcināt kolagēnu. Pie tam kolagēna izsīkums, kas ir zarnu sastāvdaļa, varētu izraisīt gremošanas problēmas. Līdz ar to visbiežāk visus pievilina kolagēna pulveris vai, piemēram, dzeramais kolagēns, lai tādā veidā saglabāt savu veselīgu organismu.

Kādam nolūkam tieši uztura bagātinātāju – kolagēnu izmanto?

Visizplatītākie kolagēna tipi mūsu ķermenī, pēc zinātnieku domām, būs I, II, III, IV, V un X. Pirmais tips būs atrodams 90% audos. Tas atrodas ādā un tiek uzskatīts tieši par galveno kaulu sastāvdaļu. 1. veida kolagēns palīdz veidot cīpslas, muskuļu un skeleta sistēmas saites un arī iekšējos orgānus. II tips ir šķiedraudu kolagēns. Atrasts skrimšļa audos, locītavās, acu apvalkā. 3. tips atrodas zarnu, muskuļu kā arī asinsvados. Ceturta tipa kolagēns veido šūnu membrānas, kas atbalsta audu šūnas, piektais tips atrodas uz matu šūnu un vēl placentas virsmas, bet desmitais tips veicina kaulu atjaunošanos, augšanu, locītavu skrimšļa attīstību un pārveidošanu. Uztura bagātinātāji parasti iekļauj dzīvnieku kā arī jūras iemītnieku kolagēnu. Liellopu kolagens parasti atrodams II un II tipā. Viennozīmīgi tas ir un paliks bagāts ar glicīnu un prolīnu, turklāt dotais kolagēns muskuļiem jau ir labākais risinājums. Zivju kolagēns (1., 2., 3. tips) viegli absorbējas un arī nodrošina pareizu gremošanu. Viennozīmīgi tas ir efektīvākais proteīns, kas nodrošina palīdzību iekšējiem orgāniem, asins vadiem, locītavām, skrimšļiem, kauliem un vēl ādai. Līdz ar to, ja tiks atrasts kolagēns matiem, nagiem vai jau kolagēns locītavām, tad tas ir tieši no jūras veltēm.

Kolagēns un šī pārdevējs – izvēles kritēriji

Šodienas dzīvē visu jau var iegādāties tiešsaistē, un uztura bagātinātāji ir lielā variācijā. Kādā veidā var ieraudzīt to īsto un cik tad daudz pielietot, kad pērkat online vidē. Nav būtiski, vai arī Jums vajadzīgs kolagēns matiem, skrimšļiem vai arī kolagēns locītavām, nozīmīgi ir izprast, kāds tad ir mērķis. Profilaktiskos mērķos kolagēna lietošana ir pietiekama ar pieciem gramiem, taču vecuma pazīmju novēršanai vai locītavu bojājumu gadījumā, var pielietot 10 g ikdienu. Organisma katras dienas vajadzība būs 2. tipa olbaltums četrdesmit mg. Vidējs kurss ilgst trīs mēnešus. Un pat, ja vajadzīgs kolagēns ādai, svarīga ir molekulmasa kompanentiem. Vērsiet īpašu vērību uz vitamīniem. Kolagēna sintēze nemaz nav iespējama bez dažādiem mikroelementiem un arī bez vitamīniem, tādēļ ir vēlams, tomēr, lai tie uztura bagātinātāji iekļautu sevī visas nepieciešamās vielas, it īpaši C vitamīnu. Tad, kad vajadzīgs kolagēns, pirkt var to gan internetā, tā arī aptiekā. Tomēr bez šaubām onlainā jau ir vienkāršāk, tajā pat brīdī vienmēr mēģiniet noskaidrot ko vairāk konkrēti par firmu un, ja vajadzīgs vienīgi uztura bagātinātājs – kolagēns, atsauksmes nedrīkst neievērot, būs detalizēti tās jāapskatās.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.