ZIEMAS UN VASARAS VAI VISSEZONAS RIEPAS?

Riepu apskate kā arī apkope ir regulārs pienākums ikvienam autovadītājam. Bieži auto vadītājus var iedalīt divās grupās. Viena grupa mašīnas vadītāju dod priekšroku vissezonas automašīnas riepām. Otra daļa izvēlas divus riepu komplektus – ziemas kā arī vasaras, kas tiek mainīti balstoties uz laiku aiz loga nākot ziemai un vasaras mēnešiem. Lai izvairītos no nelāgiem pārsteigumiem, riepu tehniskajam stāvoklim vajadzīgs sekot līdzi sistemātiski, attiecīgi nav īsti atšķirības starp to, kāda tipa auto riepas izmantojat ikdienā, svarīgi ir pareiza to funkcionalitāte. Katrs autovadītājs novērtēs noderīgu riepu servisu un arī disku apkopi, tāpēc piemērota servisa pakalpojumi ir ļoti svarīgi.

 

Autovadītājiem pastāv vairākas izvēles saistībā ar riepām, kas tiek izmantotas automašīnai ikdiena. Ziemas un vasaras riepu kmplekti vai arī vissezonas riepas, kas nav jāmaina tik bieži, taču jāseko līdzi to nolietojumam vismaz divas reizes gadā mainoties sezonām. Latvijā ziemas, pēdējos gados, nemēdz būt tik vēsas kā agrāk, taču salnas un apledojums uz ceļa joprojām ir sastopams regulāri, tādēļ labas ziemas riepas ar vai bez radzēm vai jaunas vissezonas riepas būs labākais risinājums. Savukārt ziemas un vasaras riepu ķīmiskais sastāvs ir atšķirīgs, taču mērķis ir viens – nodrošināt vislabāko automašīnas saķeri ar ceļu.

LIELISKS RIEPU UN DISKU SERVISS.
Jebkurā auto servisā vai riepu garāžā ir iespēja pārbaudīt ne tikai riepu tehnisko stāvokli, bet arī riepu diskus. Diski var būt izdatavoti no dažādiem materiāliem, taču vispopulārākie ir lietie diski. Dinamika, stabilitāte uz ceļa un pat automašīnas ekonomija, lielā mērā balstās tieši uz auto disku kvalitāti, tādēļ speciālista padoms nekad nenāks par ļaunu, it sevišķi tad, ja rodas aizdomas par disku bojājumiem. Braucot pa nekvalitatīvu ceļa segumu un grants ceļiem, disku bojājumi nav nekas jauns, tāpēc, ja ikdienā jāšķērso šādi ceļi, disku apkope būs nepieciešama regulāri.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.