Priekš kam cilvēka organismam vajadzīgs kolagēns?

Pats kolagēns būtu galvenais strukturālo olbaltumvielu tips organismā, kam tad jau ir svarīga loma veselu locītavu, ādas kā arī citu ķermeņa audu formēšanā. Pie tam dabiskais kolagēns ir pamats daudz sarežģītākām organisma struktūrām, piemēram, zobiem, kauliem, skrimšļiem un pat iekšējiem orgāniem. Kolagēns saglabā mitrumu ādā, kas tad sniedz iespēju būt stingrai, gan arī minimāli aizsargā dermas virsējo slāni no ultra violeta bojājumiem. Savādāk sakot, pats kolagēns tomēr ir svarīga Jūsu dermas sastāvdaļa, tieši bez tās tā nevar noturēt savu elastību un veselību. Kādēļ cilvēkiem nāk pie sirds uztura bagātinātāji, kā arī lietošanā nokļūst dzeramais kolagēns vai pulveris? Jo jau 30 gadu vecumā olbaltumvielu sintēze uzsāk ātri mazināties, kas tad noved pie pašas dermas novājēšanas, ļenganuma un vēl sausuma. Parādās pirmās grumbas, kauli un locītavas paliek vājākas, bet organisma sevis dziedināšanas spējas samazinās. Tādēļ kolagēna lietošana kļūst jau par katras dienas daļu vairumam no mums.

Uzzini vairāk – https://kolagens.lv/pages/par-mums

Trīs vai arī pieci kolagēna varianti?

Dažādi uztura bagātinātāji, kuros ir kolagēns, pirkt iespējams dažādos iepakojumos ar marķējumu: pirmais, otrais, trešais tips. Kopumā ir līdz pat divdesmit astoņi savādāka tipa kolagēna, bet mūsu ķermenis pieņem 1.,2.,3. un 4. veidu. Rūpnieciskajā ražošanā pamatā tiek saražoti pirmie 3 tipi. Pirmā tipa kolagēns jau ir vajadzīgs ādai, kauliem, cīpslām, acu radzenei, muskuļiem un citam. Otrā tipa kolagēnu izmanto tieši, kā kolagēns locītavām, taču III tipa kolagēns ir iiesaistīts asinsvadu ražošanā, pie tam minētais kolagēns muskuļiem ir arī labi piemērots, ka arī ādai un matiem. Minētie varianti pēc sastāva būs viens otram līdzīgi. Tie tikai atšķiras viens no otra pēc secības, kā aminoskābes tiek veidotas, un oksilizīna atlikumu skaita ķēdē. Praksē jau var teikt, ka viena un tā paša tipa savā starpā atšķiras, iespējams, ka to sekmē arī formula, blakusvielas un arī veids, kā tas izdalās. Ja Jums būtu nepieciešams pats kolagēns, lai tieši atrisinātu kādu konkrētu problēmu, tajā gadījumā labāk izvēlēties tam piemērotāko, piemēram, kolagēns nagiem, ādai vai kolagēns muskuļiem, taču, kad gribat “profilaksei”, tad labāk būtu piemeklēt to tipu, kur ir dažādas piedevas.

Kolagēns kauliem vai matiem – kādā veidā pasūtīt?

Kolagēna lietošanai pastāv ļoti daudz norādījumu, taču pirms kolagēns pirkts tiek, vesiet īpašu uzmanību šādiem apstākļiem. Kāda tieši varianta kolagēns ir pārsvarā, der atcerēties, ka pirmie 3 veidi jau ir īpaši būtiski mums visiem. Kolagēna izcelsme – dzīvnieku dabas kolagēns, kas iegūts no liellopa, tieši tā piemēram, kā olu kolagēns, ir lētāks un visticamāk izraisa alerģiskas reakcijas. Tāpēc tiesi jūras produktu kolagēna lietošana būtu vislabākā. Jebkurš uztura bagātinātājs – kolagēns, it sevišķi kolagēna pulveris var būt ar ne visai patīkamu smaku, līdz ar to izgatavotāji sastavam visbiežāk pievieno sintētiskas smaržvielas, kas mazina produkta kvalitāti. Brīdī, kad būs izvēlēts uztura bagātinātājs – kolagēns, pirkt vislabāk tādu, kam būs dabisks sastāvs bez jebkādiem ķīmiskiem piemaisījumiem. Protams, nozīmīgs būs ne tikai kolagēns, atsauksmes būs ne mazāk būtiskas, un arī tad kolagēna lietošana atnesīs vēlamo rezultātu. Turklāt klientu atsauksmes būtiski iepazīties arī tieši par interneta vietni.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.