KUR TIEŠSAISTĒ VAR SAMEKLĒT VAKANCES

Pats galvenais darba meklētājam ir uziet noderīgu veidu, kā satikties ar savu topošo priekšnieku, tālab pēdējos gados kļuvis izplatīti darba sludinājumus izlikt e- vidē, lai radītu daudzpusīgākas auditorijas uzmanību.

To nudien nav maz, turklāt, caur un caur online ir atrodamas daudzas vietnes, kurās varam sameklēt ne tikai vakances visā Latvijā, bet arī ārvalstīs, kas joprojām ir pieprasītas. Darba vakances ir iespējams uzzināt arī specializētos, nozaru interneta resursos, sludinājumu serveros  kā arī sociālajos tīklos, kas šodien ir kļuvis par vienu no optimālākajiem veidiem kā iegūt mērķauditoriju.

Ieskaties un uzzini vairāk – https://www.cvmarket.lv/personala-atlase

KĀPĒC JĀIESNIEDZ CV UN MOTIVĀCIJAS VĒSTULES?

CV un motivācijas vēstuļu iesniegšana kopā ar savu darba pieteikumu, var būt obligāta prasība. Laiks, kas iztērēts visu nepieciešamo dokumentu pareizai noformēšanai, nekad nav iztērēts velti, tādēļ aicinām to neuztvert kā nevajadzīgu formalitāti. Visparocīgāk par visu dokumentu pareizu izstrādi vai aizpildīšanu, varam atrast tiešsaistē, kur nereti ir atrodamas automātiskās aizpildīšanas formas, kurās nepieciešams ievadīr prasīto informāciju un sistēma dokumentu sastāda pati. Jebkuram darba devējam un arī darba ņēmējam ir svarīgi, lai visu dokumentu aizpildīšana ir notikusi korekti un darba ņēmējs un arī darba devējs tam pieiet ar atbildību. Motivācijas vēstuļu nepieciešamība ir nenovērtēta prasība, jo tā ir pirmā iespēja darba meklētājam sevi pasniegt darba devējam un, savukārt, darba devējam tā ir iespēja iepazīties ar kandidāta prasmēm. Maldīgs ir uzskats, ka CV un motivācijas vēstules neviens nelasa un to saturs netiek ņemts vērā, jo darba devējam ir svarīgi uzzināt par topošā padotā stiprajām pusēm, kas ir saistītas ar aktuālo vakanci. 

NEPIECIEŠAMIE DOKUMENTI DARBAM PIE MUMS.

Vakances ir aktuālas visā Latvijā vienlīdz izplatīti. Neatkarīgi vai darbs ir vajadzīgs Daugavpilī vai Talsos, būs atrodami strādātgribētāji. Ar īpaši lielu darba piedāvājumu skaitu var lepoties lielās pilsētas. Visus nepieciešamos dokumentus, ko darba devējs lūdz iesniegt kopā ar darba pieteikumu, vēlams aizpildīt korekti un precīzi, tādējādi palielinot savas iespējas saņemt aicinājumu uz interviju. ANevajadzētu aizmirst, ka korekti iazpildīti dokumenti par sevi rada pirmo iespaidu darba devējam, tādēļ kļūdīties nebūtu vēlams.

DARBS ĀRPUS LATVIJAS ROBEŽĀM – AR KO RĒĶINĀTIES?

Netrūkst cilvēku, kuri labprāt meklē iespēju strādāt arī ārpus Latvijas robežām.. Mūsdienās ārzemju darba piedāvājumi ir kļuvuši drošāki un patiesāki, kā piemēram, pirms gadiem desmit, kad sākās lielais aizbraukšanas bums, jo tehnoloģijas palīdz ātru vien uzzināt par darba devēju visu nepieciešamo informāciju ne tikai Latvijā, bet arī ārzemēs. Vakances ārzemēs var atrast gan nodarbinātības aģentūrā, gan sociālajos tīklos.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.