Kur šobrīd sameklējams latviešu svētku kalendārs un vēl apsveikumi?

Patlaban gandrīz katrā vietnē varētu sameklēt informāciju par to, kas šodien vārda dienu svin. Tā informācija ir pat tiešsaistes veikalos, kur ir uzrakstīts – šodien vārda dienas. Tas tad ir tālab, kad cilvēkiem jau ir būtiska tāda lieta piemēram, kā vārda dienas.

Taču vēl ērtāk ir tas, ka jau ir sastopamas vietnes, kur pieejams ne vien vārda dienas kalendārs, bet arī piemēram daudzpusīgi apsveikuma pantiņi un dažādas dāvanu idejas. Tādā veidā viss ir sastopams vienuviet, turklāt jau ir pieejama aizrautīga lasāmviela, vai reizēm pat ir iespējams sūtīt jau sagatavotas dāvanas atbilstošas svētkiem.

Apsveikuma pantiņi un dzejoļi – vai tos var sadalīt tipos?

Bez šaubām tas, ka tematiskajās vietnēs visi pantiņi tiek grupēti pēc notikumiem vai pēc personas, ir ļoti labi. Jo mēs pat varam īpaši neiedziļināties rakstītajā tekstā, tā kā varam būt droši, ka šie pantiņi jau ir paredzēti, piemēram, vīramātei un tur nebūs nekorektu izteicienu. Vai arī tie apsveikuma pantiņi, kas paredzēti jaunā gada svinībām, neietvers neko par Līgo svētkiem. Turklāt, ir viegli meklēt filtros, piem., dzimšanas dienas apsveikumi. Vai, piemēram, vārda dienas dzejoļi sievai. Šeit ir viss saprotams un skaidrs.

Kurā vietā atrodami labākie apsveikumi?

Mēģinot izpētīt atšķirīgas interneta lapas, kur ir apsveikumi, dažreiz nav skaidrs ar ko tie atšķiras kā arī, kādi tad tad ir labākie. Tad šeit var tikt izdalīti 3 galvenie kritēriji, kam tad pievērst vērību. Pirmkārt, ir pieejams skaidrs vārda dienu kalendārs, bez tam ir labi, ja tas ir papildināts un ir jau dažādu citu svētku kalendārs. Meklējot, kā piemēram, šodien vārda dienas svin Līgas, var arī uzreiz redzēt, ka šodien ir Līgo, tā kā vienlaicīgi šeit atrodams arī latviešu svētku kalendārs. Otrā lieta ir apsveikuma pantiņi un tas, kādā veidā tie tiek grupēti. Pareizi jābūt, ka visi dzejoļi un apsveikuma pantiņi tiek sagrupēti, pa notikumiem, piem., vārda dienas, un pa adresātiem, piemēram, tēvam vai arī vārdiem – vārda dienas Līgai.. Šis iedalījums palīdz uziet atbilstošākos dzejoļus un apsveikumus. Un pēdējai lieta ir pašu dāvanu idejas, sajā gadījumā arī dāvanas tiek sadalītas pa svētkiem un arī pa personām. Tādā veidā izveidota vietne ļaus pareizi sveikt kā to, kas šodien vārda dienu svin, kā arī atrast atbilstošāko dāvanu tēvam dzimšanas dienā.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.