Jumta konstrukcija, kas varēs kalpot ilgus gadus

Jumta konstrukcija un vēl tieši jumta segums jau var būt tik daudzpusīgs, kad nereti ieved maldināšanā nepieredzējušos celtniekus ar to dažādību. Skatoties, kādi tad eksistē jumta konstrukcijas veidi, celtniekam bez pieredzes momentā ir grūti noteikt, kas tieši ir vajadzīgs plānotajam jumtam kā arī, ko tieši ir labāk izvēlēties konkrētā situācijā.

Pie tam klienti vēlās, protams, lai jumts ir ne tikai pievilcīgs, taču arī spēcīgs, drošs un atbilstošs jebkurām prasībām. Vizuālā noformējuma daudzveidība sniedz iespēju projektētajam likt lietā iztēli un īstenot visus neparedzamākos projektus.

Vairāk uzziniet – https://freimans.com/lv/par-mums/

Paša jumta konstrukcija

Biežāk sastopamie jau ir mansarda un divslīpju jumts mājām, ir vēl pat vienas slīpnes un maju četrslīpju jumti, kā arī dažnedažādu tipu savienojumi. Neparastu ēkas vizualo izskatu iespējams panākt, ja jumta konstrukcija ir, piemēram, plakana tipa, tomēr šeit vienmēr ir daudz uzkopšanas pasākumu, tādēļ, ka dažāda veida nokrišiem šeit nav noplūdes iespēju, tajā pat brīdī jumta siltināšana un uzstādīšana jau ir visekonomiskākā. Taču ir arī tik neparasti kumta konstrukcijas veidi, kā jumts piramīdas veidā, kurš līdzinās piramīdai. Minētais variants bieži vien tiek pielietots kā rotājuma jumta papildinājums. Vēl viens neparastais jumta veids ir ar asimetriju, kurā raksturīga īsa mala un otra puse jumtam garāka. Ir jāapzinās, jo jumta veida uzbūve ir sarežģītāka, jo jumta uzstādīšana būs dārgāka. Tā kā tieši uz papildus jumta konstrukcijas daļām, būs vajadzīgs un vēl, piemēram, papildus kopnes.

Jumta spāres un jumta kopnes – pamata atšķirības

Plānojot kāda varētu būt jumta konstrukcija, atveras ļoti dažāds materiālu klāsts un arī dažādība. Sijas, jumta spāres un varbūt koka kopnes, kāda var būt pareizā izraudzīšanās? Sijas lieto jumta spāres balstam, bet šāda varianta uzstādīšana aizņem tiesam daudz laika. Bet jumta kopnes ir laicīgi sagatavota konstrukcija. Jumta kopnes balsts ir ārējās sienas vai iekšējas nesošās sienas. Kopnes atšķirībā no jumta spāres tiek ievestas tieši uz objektu gatavas, līdz ar to būs saglabāts laiks, ko paņem juma uzstādīšana. Un pēc tam var vērsties klāt pie tādas darbības, kā jumta siltināšana un tad beigt šo svarīgo celtniecības posmu.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.