Profesionāļu ieteikumi riepu izvēlē

Vai tiešām, braucot tieši ar mašīnu, Jums būs būtiska drošība, kā arī komforts? Tikai gudri izvēlētas auto riepas spēs palīdzēt šo visu sekmēt. Kad tiek izvēlētas auto riepas, svarīgs punkts ir izprast, kāda tipa riepas ir nepieciešamas – vasaras vai arī ziemas riepas. Vēl klāt sezonas apstāklim, būtu būtiski ņemt vērā to, kāds tieši ir pats auto un vēl Jūsu vadīšanas iemaņas, kur plānojat braukt, pie tam to, cik tad ievērojams tiek atvēlēts budžets auto riepu pirkšanai. Kopā mēģināsim apskatīt galvenos aspektus, priekš tam, lai saprastu, kā tad atrast atbilstošākās riepas priekš sava auto.

Sezona, auto riepu zīmējums – kura vēl jāņem vērā?

Meklējot riepas savam auto, vērsiet uzmanību ātruma un slodzes indeksam, riepu profila augstumam, riepu platumam un pēc tam protektora rakstam. Jāievēro Jūsu braukšanas stils. Klusiem braucieniem pa pilsētu un sporta sacīkstēm būtu vajadzīgas pilnīgi savādākas auto riepas. Samērā svarīgi ielāgot, ka, braucot pa asfaltētu vai arī grunts ceļu, riepu īpašības atšķiras. Svarīgs ir un būs arī Jūsu auto tips – vieglais auto vai, piemēram, autobuss. Ieteicams ielāgot, ka ne jau vienmēr lētas auto riepas būtu atbilstošākais variants, jo šajā gadījumā tiek runāts par drošu braukšanu. Vislabāk izvēlēties kaut ko pa visu. Ne mazāk būtisks faktors jau ir sezonalitāte. Vasaras riepas būs lietotas temperatūras no +5°C. Tādām riepām ir noteikta stingrība, kas ļauj saturēt formu karstās temperatūrās. Bet, piemēram, šis apstāklis neļauj izmantot auto riepas ziemas mēnešos, jo mazā temperatūrā tās “kļūst aukstas”, kas tad noved pie tā, ka tiek samazināta veiktspēja. Ziemā jau tiek izmantotas īpaši paredzētas ilink ziemas riepas, kuras izmanto pie temperatūras tikai līdz +5°C. Aukstās sezonas riepu atšķirība tad ir mīkstas gumijas pārklājums. Pat lielā aukstumā viņas gandrīz nekad nesacietē, kas palīdz noturēt vadāmību. Bez tam šādām riepu gumijām obligāti tiek sagrieztas lameles. Tie ir zigzaga veida iegriezumi, kas sniedz iespēju sasniegt labāku saķeri ar sniegainu vai apledojošu ceļa segumu. Vien riepām ar radzēm varētu nebūt lameles. Vissezonas auto riepas – tās var lietot jebkuros laikapstākļos cauru gadu. Tās jau būs mīkstākas jau par vasaras riepām un stingrākas jau par ziemai paredzētajām. Gumijai ir pieliktas klāt speciālas sastāvdaļas, kas būs izturīgas pret nodilumu karstā laikā. Bet tomēr ir vērtīgi iegaumēt, ka visu sezonu riepas labāk būtu lietot vienīgi reģionos ar maigām ziemām.
Gadījumā, kad rodas neskaidrības riepu izvēlē, labāk jau ir doties konkrēti pie speciālista.

Riepu serviss vai, piemēram, internetveikals, pie kā pirkt riepas?

Brīdī, kad tiek izvēlēta riepu noliktava vai riepu serviss, ir dažas nianses, kam nepieciešams pievērst pašu īpašu uzmanību. Nemaz nav nozīmīgi, vai būs Jums nepieciešamas pavisam jaunas riepas vai lietotas, pirmais, ir jāņem vērā pircēju atsauksmes. Mūsdienu riepu noliktava ir ar mājas lapu, kā arī bez šaubām varēsiet sameklēt atsauksmes vai sūdzības tieš‬i par darbinieku darbiem. Vēl viena svarīga lieta būs pakalpojumu spektrs – nozīmīgi būtu, protams, lai tā nav parasta riepu garāža, bet jau tiek piedāvāta arī riepu montāža. Viennozīmīgi tas jau ir parocīgi un arī laika ziņā ekonomiskāk. Ja ir piedāvātas pavisam jaunas riepas, vislabāk būtu, kad pieejami pat lietie diski. Piemēram, ja tāda veida riepu garāža ir arī autoserviss vienlaicīgi, būtu jābūt tādam pakalpojumam, piemēram, kā uzlikto riepu balansēšana. Autoservisam būtu jābūt tīram kā arī personālam atsaucīgam. Gadījumā ja klientam interesē riepu ražotāji, atsaucīgā servisā uzreiz varēs sniegt pilnu informāciju par tiem. Nav īsti svarīgi tiek meklētas pavisam jaunas riepas, vai jau lietotas, profesionāli darbinieki vienmēr spēs sniegt ieteikumus, lai braukšana būtu droša un vēl ērta.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.