KĀDU LOMU SPĒLĒ CV UN ARĪ MOTIVĀCIJAS VĒSTULE?

Daudziem ir aktuāli sameklēt CV paraugus tiešsaistē. Lai pelnītu, ir nepieciešams darbs un darba vakances ir aktuālas gan tiem, kuri atrodas bezdarbnieka statusā, gan tiem, kuri lūko pēc profesijas maiņas vai kā savādāk vēlas mainīt savu ikdienas rutīnu. Kādēļ ir svarīgi uzrakstīt labu CV, kas satur visu nepieciešamo informāciju, neieslīgstot liekās detaļās? Lai potenciālais darba devējs spētu objektīvi novērtēt to, vai kandidātam ir kādas zināšanas konkrētajā jomā, kurā ir izsludināta vakance, nepieciešama konkrēta informācija(ielūkojies te – darbs būvniecībā). Aktuālās vakances tiek izvietotas sociālajos tīklos, darba devēju interneta vietnēs, nodarbinātības aģentūru vietnēs un arī sludinājumu portālos. Kandidāta motivācijas vēstule un CV ir normāla prasība darba devēju vidū. Šādā veidā ir viegli saprast kandidāta piemērotību vakancei.

KAS IR JĀPIEMIN MOTIVĀCIJAS VĒSTULĒS?

Joprojām pastāv jomas, kurās ir grūti izprast CV un motivācijas vēstuļu lomu un nozīmību. Darba devējam šādā veidā ir viegli noskaidrot kandidāta atbilstību prasībām un veiksmīgai turpmākai sadarbībai. CV un motivācijas vēstuļu paraugi ir atrodami internetā, pie tam – dažādās valodās. Korekti izpildītas prasības un ieteikumi, palielina iespēju iegūt darbu konkrētajā vakancē un izpelnīties darba devēja uzslavas.

KĀ MEKLĒT DARBU CITĀ VALSTĪ?

Arī darbs ārzemēs joprojām ir populārs. Joprojām netrūkst cilvēku, kuri vēlas izmēģināt savus spēkus darba iespējām ārpus Latvijas robežām sezonas darbos, gan uz ilgāku laiku, jo šādi ir iespējams piepelnīties un vieglāk iekrāt. 21.gadsimts spēlē lielu lomu informācijas apritē visā pasaulē, tādēļ atrast visu interesējošo informāciju nebūtu jābūt problēmām. Lai izsvērtu visus par un pret sadarbībai, atsauksmes par aģentūru un piedāvātajām vakancēm ir obligāti jāpārbauda. Lielāk daļu formalitāšu, kas saistīta ar dokumentiem, vislabāk ir kārtot aģentūrām, jo katras valsts nodarbinātības noteikumi un likumi ir atšķirīgi.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.