KĀDĒĻ REGULĀRI JĀMAINA RIEPAS?

Automašīnas riepu nomaiņa Latvijā ir paredzēta divas reizes gadā piemērota sezonai, turklāt, arī vissezonas riepu lietotājiem, liela sala apstākļos, ieteicams izmantot ziemas riepas. Katru gadu vēsākajos mēnešos, nelutina ne tikai laikapstākļi, bet arī ceļu stāvoklis – melnais ledus, atkala, mitrums, netīrīti ceļi, tādēļ ziemas riepu izmantošana ir obligāta. Jaunas riepas nav jāiegādājas katru sezonu, taču tās ir pienācīgi jāuzglabā, lai nemazinātos to kvalitāte. Kvalitatīva riepu nomaiņa, uzglabāšana, dažādas konsultācijas, serviss un pat utilizācija ir vieni no populārākajiem riepu servisa pakalpojumiem.

KĀDĒĻ IZVĒLĒTIES MAZLIETOTU RIEPU KOMPLEKTUS?

Jautāsiet, vai ir droši automašīnai uzstādīt jau lietotas ziemas riepas? Mēģināsim izskaidrot(vairāk skatīt te – riepu balansēšana). Katrs lietoto riepu komplekts ir pakļauts rūpīgai apskatei un tiek pārdotas tikai pie sertificētiem pārdevējiem. Riepu serviss ir vieta, kuram nevajadzētu mest līkumu, jo, ja ir problēmas ar automašīnas riteņiem, riepām vai diskiem, tad tās ir jāatrisina nekavējoties, pie tam, tas palielina risku neizietai tehniskajai apskatei. Lai arī eksistē noteikumi, kas nosaka cik bieži būtu jāmaina jaunas un lietotas riepas, daudz ko nosaka arī šofera braukšanas paradumi, attālumi un ceļa kvalitāte. Attiecīgi katrs autovadītājs un mašīnas saimnieks pats tikai spēj aprēķināt to, cik rentabls ir jauns vai lietots riepu komplekts.

KUR ATRAST LABU RIEPU SERVISU?

Jebkura riepu servisa darbinieki klientam spēs ieteikt labākās un piemērotākās riepas viņu automašīnai. Par lietoto riepu kvalitāti vispār nav jāuztraucas, jo viss tiek pārbaudīts dubultā. Vieta, no kurienes riepas tiek vestas, arī daudz pasaka par to stāvokli, jo, piemēram, Vācija un Skandināvija ir pazīstamas ar saviem augstajiem kvalitātes standartiem. Riepu kvalitātei ir viena no galvenajām lomām mūsu ceļu satiksmes drošībā.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.