SADARBOŠANĀS VEIDI AR PARĀDU PIEDZĪŠANAS FIRMĀM

Parādu piedziņas firmas nodarbojas ar dažāda veida parādu atgūšanu. Juridiskas konsultācijas, saistībā ar dažāda veida parādiem, pieejamas gan kreditoriem, gan debitoriem. Parāda atgūšanas process ir juridiski korekts un notiek likumu ietvaros, tādēļ klientiem ir pieejamas dažādas opcijas. Parādu atgūšanas uzņēmumi piedāvā gan inkaso, gan cesijas veida pakalpojumus juridiskām un fiziskām personām. Parādniekam par parāda esamību tiek paziņots rakstiskā vēstulē ar aicinājumu labprātīgi veikt saistību izpildi. Parādniekam ir iespēja 21 dienas laikā apstrīdēt parāda esamību un sazināties saistībā ar to ar parādu piedziņas firmu(vairāk informācijas skatīt šeit – https://www.verdikts.lv/pakalpojumi/). No parādu piedziņas uzņēmumiem nav jābaidās, jo tās ir ieinteresētas palīdzēt gan parādniekam, gan uzņēmumam, pie kura parāds ir izveidojies.

KAM VAR IZMANTOT PARĀDU PIEDZIŅAS PAKALPOJUMUS?

Ārpus tiesas parādu piedziņa ir viens no populārākajiem veidiem kā uzņēmumiem atgūt savu naudu. Ir dažādi veidi, kā var veidoties parāds un viens no populārākajiem ir neatmaksātas kredītsaistības, taču tas var notikt neapmaksātu rēķinu vai uz nomaksas pirktu preču maksājumu grafika neievērošanas gadījumos. Parādu piedziņas pakalpojumi pieejami gan juridiskām, gan fiziskām personām, attiecīgi arī parādu atgūšana darbojas līdzīgā virzienā – parādu var atgūt gan no fiziskas, gan juridiskas personas. Nesamaksātas saistības tiek iekļautas sava veida melnajā sarakstā un radīs problēmas ne tikai kredīta ņemšanai, bet arī nomaksas preču iegādei un atsevišķu pakalpojumu saņemšanai.

KĀ UZMANA PARĀDA ATGŪŠANAS PROCESUS?

Parāda ārpus tiesas atgūšana ir populārākais veids, kā tiek kārtota parādu atmaksa. Otrs izplatītākais ir cesija, jeb parāda pirkšana. Ja parāda atgūšana potenciāli plāno būt problemātiska, tad cesija ir izdevīga tādā ziņā, ka debitora portfelis tiek pārdots parādu piedzinējam, tādējādi neradot zaudējumus. Ja parādnieks ir kādā no Baltijas valstīm, tad parāda atgūšana iespējam arī šādos gadījumos. Izsūtītās vēstules par parādu, telefona zvani un dažāda cita veida birokrātiskā darījuma puse paliek piedziņas uzņēmuma pārziņā. Veiksmīga un savlaicīga parāda dzēšanā ir ieinteresētas visas procesā iesaistītās puses.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.