KĀ DARBOJAS PARĀDU PIEDZIŅAS KOMPĀNIJAS?

Parādu piedziņas firmas nodarbojas ar dažāda veida parādu atgūšanu. Gan kreditori, gan debitori var saņemt dažāda veida juridiskās konsultācijas par parādu atgūšanas procesu. Parāda atgūšanas process ir juridiski korekts un notiek likumu ietvaros, tādēļ klientiem ir pieejamas dažādas opcijas. Gan parāda ārpus tiesas atgūšana, kas saukta par inkaso, gan parāda pirkšana (cesija) ir populārākie veidi, kā parādu piedziņas kompānijas atgūst finanšu līdzekļus.

Parādnieks tiek informēts rakstiskā vēstulē par parāda atmaksas veidiem un iespējām. Parādniekam ir iespēja 21 dienas laikā apstrīdēt parāda esamību un sazināties saistībā ar to ar parādu piedziņas firmu. Parādu piedziņas firmas nav bieds, bet atvērtas sadarbībai, jo parādniekam vienmēr ir tiesības piedāvāt savus apmaksas noteikumus iespēju robežās. Vairāk informācijas skatīt te – (https://www.verdikts.lv/pakalpojumi/) , kā arī zemāk rakstā.

KĀDI IR ZINĀMĀKIE PARĀDU RAŠANĀS VEIDI?

Viens no izplatītākajiem veidiem, kā uzņēmumi atgūst parādus ir ar parādu piedziņas uzņēmumu starpniecību. Tie nav tikai kredīti, kuru atmaksa ir kavēta, bet arī dažādi citi maksājumi un ikmēneša maksājumi par nomaksas precēm un pakalpojumiem. Pakalpojumi pieejami gan juridiskām, gan fiziskām personām, turklāt, tas darbojas arī otrādi, pie tam, pakalpojumu saņemšana ir pieejama visā Baltijā. Parādnieki tiek iekļauti melnajā sarakstā un ir apgrūtināta turpmāka pakalpojumu saņemšana, piemēram, tiek atteikti aizdevumi, pirkumu iegāde uz nomaksu un tamlīdzīgi.

KĀ IZKĻŪT NO PROBLĒMĀM AR PARĀDU PIEDZIŅAS UZŅĒMUMIEM?

Ārpus tiesas parāda atgūšanas process ir vispopulārākais. Cesija ir otrs populārākais parāda pārņemšanas veids. Tas tiek izmantots gadījumos, kad parāda atgūšana var būt ilgstoša, attiecīgi parādu piedzinējs iegādājas debitora portfeli, jeb vienkāršākiem vārdiem sakot – nopērk parādu, tādējādi kreditoram sedzot parāda radušos zaudējumus. Parādu piedziņas pakalpojumi pieejami arī tiem parādiem, kas atrodas ārpus Latvijas. Tā pat parasti uzņēmumu pārziņā ir visa vēstuļu korespondence, telefona zvani un birokrātiskā darījum puse. Jebkura no darījumā iesaistītajām pusēm ir ieinteresēta veiksmīgam rezultātam un gludai parāda līguma dzēšanai.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.