Zemes 3d skenēšana

Kā tas redzams tagadējā terminoloģijā, ģeodēzija ir objekta atrašanās vietas identificēšana, kā arī tā lieluma un pašas formas aprakstīšana. Šeit ir redzama cieša saikne gan ar matemātiku un ģeogrāfiju, kā arī ar ģeometriju.

Pateicoties ģeodēzijai, ir radītas koordinātu noteikšanas sistēmas, kā arī uzbūvēti ģeodēziskie tīkli un pie tam noteikti punkti uz zemes virsmas. Topogrāfiskais plāns palīdz orientēties zemes virsū, bet mērnieks palīdz korekti identificēt kam kāds zemes gabals pieder, un tad būs saimniekam izdots zemes robežu plāns, kas likumiski apzīmē robežas. Un, protams, šodien Latvijas mērnieks ir tik pieprasīts, tā kā nepieciešams daudz precizet robežas un tad veic izmaiņas pats zemes kadastrs.

Topogrāfija un tās uzdevumi

Ģeodēzija ir ļoti pieprasīta nozare, kuras pakalpojumi ir vajadzīgi dažādās tautsaimniecības nozarēs. Būvniecībā mērniecība ir nepieciešama, priekš tam, lai kontrolētu ēku un būvju ģeometrisko precizitāti. Pats mērnieks būs nepieciešams zemes pārvaldībā, jo arī zemes kadastrs nemaz nevar iztikt bez precīzas objektu lieluma un atrašanās vietas noteikšanas, izmantojot profesionālus instrumentus, jo pretējā gadījumā nebūs precīza kadastrālā uzmērīšana. Savukārt meliorācijas kadastrs ģeodēziju izmanto, priekš tam, lai identificētu valsts, pašvaldību robežas, zonas ar īpašiem nosacījumiem, kā piemēram, drenāžas sistēmas. Ģeodēzija kartogrāfijā ir saistīta ar topogrāfiskajiem apsekojamiem, lai būtu veidots precīzs topogrāfiskais plāns vai kartes. Priekš valsts drošības un aizsardzības, arī tiek veikts kartogrāfisks darbs. Ģeodēzija, topogrāfija un navigācija jau ir svarīgas jomas priekš Latvijas bruņotajiem spēkiem.

Būs nepieciešams topogrāfiskais plāns? Tieši pie kā tad var griezties?

Nepieciešams sākt būvdarbus, tādēļ ir nepieciešami detalizēti plānojumi un zemes ierīcības projekti? Būs jāatrod tāda tipa Latvijas mērnieks, kurš sniedz pilnu kvalificētu palīdzību un ir atbilstoši kvalificēts, jo mērniecība ir tieša zinātne, kura pieprasa pastiprinātu uzmanību. Ja ir nepieciešams jauns robežu plāns, ko prasa zemes kadastrs, šajā gadījumā Jums arī nepieciešams mērnieks. Lāzerskenēšana un 3d skenēšana ļauj pat skenēt objektus, ko ir jārestaurē. Kad klients atnāk pie secinājuma, kad viņam ir vajadzīga topogrāfija cena šim procesam nebūs īpaši maza, jo Latvijas mērnieks īsteno lielu apjomu profesionālu darbību. Bet ir ieteicams salīdzināt dažus mērītājus, lai atrastu labāko variantu. Un protams, ka labs Latvijas mērnieks ir profesionāls ar vairāku gadu pieredzi.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.