Galvenās sfēras plašajā ģeodēzijā

Kā tas redzams tagadējā terminoloģijā, pati ģeodēzija jau ir jebkāda objekta vietas noteikšana, objekta lieluma un formas uz zemes virsmas identificēšana. Šai zinātnei ir cieša saikne ar matemātiku, fiziku un ģeometriju.

Pateicoties ģeodēzijai, ir radītas koordinātu noteikšanas sistēmas, kā arī uzbūvēti ģeodēziskie tīkli un pie tam noteikti punkti uz zemes virsmas. Topogrāfiskais plāns palīdz orientēties zemes virsū, bet mērnieks palīdz precīzi identificēt piederošos zemes gabalus un tad būs izsniegts zemes robežu plāns, kurš likumiski nosaka robežas. Noteikti šodien Latvijas mērnieks ir tik ļoti pieprasīts, jo nepieciešams daudz precizet robežas un tad veic izmaiņas pats zemes kadastrs.

Var izdalīt tādas ģeodēzijas nozares kā topogrāfija, kura ir zemes virsmas apraksts, inženierzinātņu mērniecība, kuru pielieto būvniecībā un tas ietver tehnoloģiju un darba organizāciju, priekš tam, lai atrisinātu dažādas inženierijas problēmas. Hidrogrāfija ir ģeodēzija, kas pēta ūdeni. Izmantojot aerofotogrāfiju tiek veidotas kārtis, savukārt kadastrālā uzmērīšana jau ir nozare kas novērtē un uzskaita dabas resursus un inženiertehnisko darbību. Mērnieks jebkurā no tām pielieto dažādas iekārtas, tādas kā lāzerskenēšana vai 3d skenēšana, priekš tam lai mērījumi varētu būt precīzāki. Pie mums valstī ir kā zemes kadastrs, kurā ir apvienoti īpašumi un dati par to saimniekiem un zemes izmēriem, un arī meliorācijas kadastrs, kurā ir valsts līmeņa objekti, piem., ūdensnotekas un sūkņu stacijas.

Mērnieks, pie kā varētu būt pasūtīta lielā kadastrālā uzmērīšana

Tagad ir tiešām daudz ierīču, lai īstenotu nepieciešamos izmērījumus, ka parastajam cilvēkam par to nav nekādas skaidrības, līdz ar to eksistē kompānijas, kas piedāvā pilna spektra pakalpojumus. Kad tiek izvēlēta kompānija, lai aprēķināt tilpumu karjeros, būs nepieciešams pārliecināties, ka šiem specialistiem ir viss nepieciešamais aprīkojums. Šajā gadījumā nevar iztikt bez tādām lietām, kā piemēram, 3d skenēšana vai arī lāzerskenēšana. Kad Jums nepieciešams sadalīt sev piederošo zemes gabalu, bez šaubām būs vajadzīgi zemes ierīcības projekti, kur Latvijas mērnieks ne vien izgatavo projektu, bet arī realizē to un Jums pēc tam tiks izsniegts pavisam jauns robežu plāns. Nav noliedzams, ka, brīdī, kad vajadzīga topogrāfija cena ir ne mazāk nozīmīgs faktors, tādēļ vajadzētu salīdzināt tās savā starpā un izvēlēties kompāniju, kas ir vispretīmnākošākā.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.