Kādi sup dēļi ir pieejami?

Zinājāt, ka sup dēļi lielākai daļai no mums ne ar ko neatšķirsies no parastakā serfinga dēļa, pie tam tāda lieta nemaz nav bez skaidrojuma. 2000. gadu sākumā slavenais sērfotājs R.Tomass ierosināja alternatīvu, kad priekš sērfošanas nebūs viļņu un tas ir Stand Up Paddle Boarding.

Pēc viņa izpratnes, šis variants bija tikai paņēmiens, kā var saglabāt formu, uztrenēt izturību un līdzsvaru. Taču četrus gadus vēlāk, laikā kad šis veids tika parādīts kādā no ASV kanāliem, sup izbraucieni kļuva ļoti populārs sporta veids. Skatītāji supošanā saskatīja lielas izredzes un par centās supošanu padarīt par nacionālu sporta veidu. Latvijā ar prieku tika pieņemta supošana un pielāgota Latvijas dabai, tad sup izbraucieni pārvērtās par interesantu variantu, kad tiek izplānota atpūta ar draugiem vai ģimeni.

Uzzini vairāk – http://www.bullulaivas.lv/laivu-noma/

Sup dēļi un to tipi jau ir ar saviem mīnusiem un priekšrocībām. Bet supošana ir tieši tas, ko tieši gribat, ir jāizdala, kas jau ir būtiskākais: serfošanas manevrēšana, pastāvīga stabilitāte, ērtības pārgājienā vai sup dēļi priekš sacīkstēm, kuri izbrīna ar ātrumu, ko var sasniegt. Lai sup izbraukumi būtu labi, versiet uzmanību izmeriem, kas ir sup dēļiem, kā arī tam apstāklim, kādā veidā viņi ietekmē dēļa īpašības. Sup dēļi priekš sērfinga ražoti konkrēti iešanai pa viļņiem. Populārākie jau ir universālie dēļi, tie tiek ražoti dažādu izmēru, medeļu un standartā ir piepūšamie. Atrodiet atbilstošu dēļu garumu un platumu atkarībā no jūsu vēlmēm, garuma, smaguma, prasmēm. Tūrisma sup dēļi nevainojami slīd, un lielā garuma dēļ, dēļi var attīstīt lielu ātrumu, bet platums nodrošina stabilitāti. Sacensību sup dēļi tiek dēvēti par raķeti starp visiem dēļiem. Vēl būtiska lieta ir sup dēļu garums, platums kopā ar biezumu, kas, savukārt, ietekmē to, kāda būs pati supošana. Un vienmēr atceramies par galveno aprīkojumu – drošības vesti un drošības pavadu, bez tiem nebūtu vēlams doties ūdens izklaidēs.

Katamarānu noma vai arī sup noma, kas tad tad ir labākais laika kavēšanas variants?

Mūsdienu iespēju zemē ir tiešām milzīgi daudz variantu, kā pavadīt aktīvi savu atpūtu, pie tam nav nozīmīgi, vai Jums plānos būs atpūta ar ģimeni vai draugiem, jebkādam variantam iespējams atrast atbilstošāko. Bez šaubām tagad mums tīk daudz ceļot, bet apskatieties, kas ir Jums apkārt! Latvijā eksistē tik ļoti daudz opciju, lai aktīvā atpūta būtu ideāla. Daudzas muižas, kas atrodas gleznainajās vietās un kuru piedāvājumā būs velosipēdu noma, lai izzināt apkārtni. Tā kā visbiežāk atpūtas zonas atrodas ūdens tuvumā, var tikt piedāvāta arī laivu noma un katamarānu noma, turklāt interesanti, ka pat buru jahtas noma pat ir dabūjama, kaut kur ārpus galvaspilsētas. Taču, gadījumā ja tāda veida aktīvā atpūta būs apnikusi, ir unikāla opcija – aizraujošie sup izbraucieni. Supošana Latvijā jau ir salīdzinoši jauns atpūtas veids, bet tajā pat brīdī jau sup noma ir populāra. Turklāt tagad jau ir cilvēki, kam būs izdevīgāk iegādāties dēli, jo sup īre ir dārgāks prieks ikdienas izklaidēm.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.