Ļaujies piedzīvojumiem ar SUP dēli!

Sup izbraucieni – tiešām ļoti jauns, bet taja pat brīdī jau dzirdēts termins vienā. Kas tad tas īsti ir, un kam ir nepieciešami sup dēļi? Atpūta ar SUP dēli tulkojumā apzīmē stāvēt uz dēļa un airēt.

Nemaz nav iespējams noteikt konkrētu periodu, kad tieši uzsāka savu dzīvi, ka sup dēļi, tā arī pati supošana, kaut gan noteikti skaidrs tas fakts, kad supošana bija parādījusies Havaju salās jau ļoti sen. Sākumā sup dēļi bija lietoti kā vienkāršākais pārvietošanās līdzeklis starp salām. Burtiski tas bija parasts plosts, taču kas negrima ūdenī, bet virzienu tam noteica airis. Patlaban aktīvā atpūta jau ierasti iekļauj sevī ne tikai tādu lietu, kā katamarānu noma, bet uzrodas arī sup noma. Interesē sup dēļi cena ? Uzzini vairāk mājas lapā!

Supošana izvelēts kā sporta veids? Kā atrast priekš sevis piemērotu dēli?

Uz šodienu sup dēļi iedalās gan pēc to paltuma, tā arī pēc garuma. Savukārt piepūšamie sup dēļi pēc svara eksistē no 6 – 18 kg. Sup dēļi ir platuma ziņā būs pieejami sākot ar 25 līdz 40 collām. Jo mazs būs platums dēlim, jo smagāk būs noturēt līdzsvaru, savukārt šaurs platums sekmē to, ka supošana ir ļoti ātra. Visizplatītākais dēļa platums priekš iesācēja būs 32 – 35 collas. Ar šādu paltumu jebkuri sup izbraucieni var būt viegli un ērti manevrējami, bet pat dēlis nešūposies no virsū ejošā viļņa. Jo lielāks svars ir braucējam, jo platāki sup dēļi ir jāpiemeklē. Bet maza svara braucējam otrādi – dēlim jābūt šaurākam. Bet pēc biezuma sup dēļi ir no 4-6 collām. Jo biezaks ir dēlis, jo mazāk tas ir iegremdēts ūdenī zem braucēja slodzes. Maksimāla platuma sup dēļi tomēr ir ideāli piemēroti aukstā klimatā. Bez dēļa, lai supošana būtu izdevusies Jums būs nepieciešams airis un drošības pavada, kas stiprinās pie kājas un notur Jūs pie dēļa.

Katamarānu noma vai arī vislabāk nopirkt, kas tad ir labākais izvēles variants?

Paliek garlaicīgas pastaigas pa mežu un fitnesa nodarbības sporta zālē? Tik tiešām aktīvā atpūta uz ūdens ir tieši tas, kas ir nepieciešams! Mūsdienās atpūtas variantus pie dabas pilnveido, un bieži vien piedāvā noīrēt mājiņas, kur tiek pavadīta atpūta ar draugiem vai radiem. Standartā viesu māju īpašnieki piedāvā arī papildus iespējas, kā piemēram, sup noma, laivu noma vai katamarānu noma, ja tuvumā atrodas ezers. Tie kam tīk ekskluzīvāka atpūta var izbaudīt tādu lietu, piemēram, kā buru jahtas noma. Turklāt vienmēr vasarnīcu pakalpojumos ietilpst velosipēdu noma. Starp citu sup izbraucieni ir šodienas modernākā lieta, un gandīz katrs ceturtais izvēlās šo atpūtu. Bet supošana kļūst jau par aizraušanos, tad izdevīgāk ir nopirkt sup dēļi nekā piemēram sup noma.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.